Riverwolf Downy O’Drake ”Dewi”

Irlanninsusikoira, narttu

Syntynyt: 16.7.2018

Kasvattaja

Riitta Lehto – Nevala

Kennel Riverwolf

Emä

C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MV EE JMVA HeW-16 V-16 V-17 RIVERWOLF AMERICAN IRONHORSE

Isä

C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA HeJW-16 HeW-17 PMV-17 RIVERWOLF JOST VAN DYKE

Mikä sai sinut valitsemaan Irlanninsusikoiran?
Olen 9 vuotiaasta asti haaveillut Irliksestä. Minulla on ollut syntymästä saakka koira perheessä ja kun löysin rodun, päätin, että vielä joskus minä sellaisen hankin. Muistan, kun äitini sanoi; Sittenpähän kun asut omillasi, hommaa vaikka kymmenen koiraa! Ja tämä lause minua on huvittanut. Nyt kun minulla ja Nikolla on yhteinen asunto ja molemmat tykkää kyseisestä rodusta, päätimme sellaisen hankkia.

Kuinka päädyit kyseiseen kasvattajaan?
Tässä tulee jälleen uusi hauska puoli esille. Olin siis jo aiemmin ollut yhteydessä kasvattajaan, enkä edes muistanut koko asiaa. Nyt sitten selattuani uudelleen läpi kasvattajia, jostain kumman syystä päädyin Riverwolf kennelin nettisivuille ja mielessäni oli kokoajan, että kyseisestä kennelistä tulen pennun hankkimaan. Kasvattajan kanssa olemme alusta asti olleet tiiviisti yhteydessä ja tullaan olemaan. Minulle on erittäin tärkeää hankkia rotukoira vastuulliselta kasvattajalta, joka tietää mitä tekee ja tulee tekemään. Dewin vanhemmat ovat täysin terveitä ja hyvin menestyneitä. Olen erittäin kiitollinen hänen vastuullisesta työstään ja siitä, että saimme pennun kotiimme juurikin kyseiseltä kasvattajalta.

Millainen Dewi on luonteeltaan?

Luonteeltaan Dewi on äärettömän viisas ja kiltti. Olemme antaneet Dewille lempinimen ”hölömy”, koska sen ilmeet ja eleet ovat välillä juurikin sitä! Vihaistahan tästä koirasta et saa kuin omalla käytökselläsi.

Täytyy kyllä myöntää, etten enää muuta koirarotua tahdo. Tämän voisin kiteyttää lauseeseen: on olemassa koiria ja Irlanninsusikoiria.

Mitä kannattaa ehdottomasti mielestäsi muistaa ottaa huomioon Irlanninsusikoiraa hankkiessa?

Koko ja liikuteltavuus paikasta toiseen. Asunnoksi suosittelen rivi/omakotitaloa. Koiralle kuin koiralle on hyvä ottaa vakuutus ja isommalle rodulle sitä suosittelen lämpimästi. Kustannukset ovat suuremmat niin ruuan kuin eläinlääkärikulujen kohdalla. Tuossa ehkä ne tärkeimmät.

Kuinka valita kasvattaja?

Valitse kasvattaja, joka on sitoutunut kasvatustyöhönsä ja haluaa antaa ohjeita onnistuneeseen kasvuun. Tutustu eri kasvattajiin. Kysy ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä; typeriä kysymyksiä ei ole olemassa.