Kategoria(t): Raskaus

Raskauden ensimmäinen kolmannes

Tänään on raskausviikko 12, 11+6 ja se tarkoittaa sitä, että huomenna alkaa toinen kolmannes! Eli huomenna kääntyy raskausviikko 13, 12+0. Tuntuu hurjalta ajatella, että vatsani sisällä kasvaa ihan oikeasti toinen ihminen. Jännittää aikalailla jo ylihuomisen ultra. Päivät ja viikot kyllä tosin vierähtää todella nopeasti, vastahan minä tein positiivisen raskaustestin?

Olen kirjoittanut raskauspäiväkirjaa aina välillä ja oireiden ilmaantuessa. Minusta se on kiva tapa muistella raskautta sitten myöhemmin ja kerrata tapahtumia, muistella ylipäätään raskausaikaa. Ei niitä kaikkia tuntemuksia varmaan edes muistaisi, jos ei niitä ylös raapustaisi.

ENNEN POSITIIVISTA RASKAUSTESTIÄ

Rinnoissa oli muutamia näppyjä ja jano oli kova. Olin todella väsynyt ja minulla oli jatkuva vessahätä. Muuten olo oli oikein normaali, vatsa vain turvonnut, samalla tapaa kuin ennen kuukautisia.

POSITIIVISEN JÄLKEEN

Viiltävä kipu säteili reisistä polviin. Myös alavatsalla oli viiltävää kipua, joka säteili myös lantioon, kohtu alkoi supistella jo todella varhain. Kylmä/kuuma oli vähän väliä ja hiki kaatui. Vatsalla oli paineen tunnetta.

Minulla on diabetes. Raskauden alussa verensokerini menivät aivan uusiin ulottuvuuksiin ja alkoivat niinsanotusti ”pelaamaan omaa peliä”. Soitin tottakai tämän riskiraskauden takia suoraan äitiyspolille ja kerroin huoleni. Minulle annettiin ohjeeksi seurata verensokereita toki säännöllisesti, mutta jos arvot nousevat yli 15 ja en saa niitä laskettua, on mentävä suoraan päivystykseen. Raskauden ajan verensokeriarvojen ja insuliinin kanssa on tavallaan pelaamista, jokainen päivä ja viikko on erilainen. Onneksi minulla on FreeStyle Libre, joka on aktivoitu Oulun äitiyspolille – siellä hoitajat näkevät verensokeriarvoni reaaliajassa.

Kilpirauhas-arvoni heilahtivat myös raskauden alussa, joten siihen aloitettiin hoidoksi Thyroksini. Aamuisin otan Thyroksinia, päivällä D-vitamiinia ja 1mg foolihappoa ja illalla rautaa ja Primaspania. Primaspan ehkäisee raskausmyrkytystä.

Laitan tähän nyt muutamia pätkiä raskauspäiväkirjastani:

26.1.2019 RV 5, 4+3

Todella kovan tuntoisia kohdun supisteluita. Olet tällä viikolla jotakuinkin seesaminsiemenen kokoinen. ❤️

Tässä välissä kaikkea maan ja taivaan väliltä, hermoamista kilpirauhasarvojen takia, uusien rintaliivien ostoa, ensimmäisen bodyn osto ja ihkaekat sukat, verikokeissa käyntejä, monia puheluita äitiyspolille ja neuvolaan, apteekkikäyntejä, ferritiiniarvo päin p*rsettä 17, kahvi tökkinyt parina aamuna ja muutenkin taistelua verensokereiden kanssa.

12.2.2019 RV 7, 6+6

Tänään oli ensimmäinen äitiyspoli ja sain nähdä sydämesi sykkeen. ❤️ En ole koskaan ollut näin onnellinen. Isälläsi ei tullut loppupäivästä töissä enää mitään. Taisipa kyynel vierähtää myös poskelle. Kerroimme tänään raskaudesta myös julkisesti (ehkä turhan aikaisin). Varhaisultran mukaan olet 7+0.

15.2.2019 RV 8, 7+2

Heräsin kuudelta kovaan pissahätään. Minulla oli aika Oulun avohoitotalolle 8:10 tarkempiin kilpirauhaskokeisiin. Koko aamun on ollut ihan hirveän paha olo, ei ole onneksi tarvinnut oksentaa. Kello on nyt 11:45 ja uskallan alkaa syödä viiliä. Puuro ei uponnut aamulla. Isösi haki kaupasta mehua.

16.2.2019 RV 8, 7+3

Suihkun jälkeen KAMALA olo, ihan hirvee! Juoksulla keittiöön, pari hörppyä vettä, kaapista pyyhe märän tukan alle, silmissä näkyy vaan mustaa, pyörryttää, sänkyyn makaamaan. Isäsi käytti koirat. Luna 3v, Heta 1v 5kk, Dewi 7kk. Me kaikki odotetaan sinua. ❤️

21.2.2019 RV 9, 8+1

Meille oli varattu aika Kaakkurin neuvolaan 10.00. Siellä juteltiin 2 tuntia ja saimme paljon lappuja kotiin. Isäsi oli mukana myös. Nyt iltapäivän olen täyttänyt vauvakirjaan sukupuuta. Ultra on varattu nyt kuukauden päähän. Emme malta odottaa. ❤️ Olisimme voinut kuunnella sydänääniä tänään, mutta neuvolatäti oli sitä mieltä, ettei ne ehkä saata vielä kuulua. Halutaan odottaa.

5.3.2019 RV 10, 9+6

Taas tänä aamuna herääminen itkuun (painajaisia). Ruokahalut 100% ja paino noussut 2kg. Olo on tosi hyvä, mitä nyt välillä hermostuttaa kaikki ja liikaa. Nään myös ihan jotain outoja seksiunia. 😀 OYS:sta tuli yks päivä kirje lääkäriltä, jossa luki jotenkin näin: ”Kohdussa yksi elävä sikiö”. Isäsi purskahti kyyneliin. Kohta päästään taas ultraan ja isäsikin näkee sinut. ❤️

8.3.2019 RV 11, 10+2

Eilen soitin äitiyspolille. Thyroksinia jatketaan seuraaviin verikokeisiin asti ja tarkastellaan tuloksia. Viime yönä kovat vatsakivut, säteili reisiin asti – kohtu kasvaa. Sikana unia, naama rutikuiva huulien vierestä. Toissayönä menin unissani kontalleen ja otin tyynyn haaraväliin, sanoin isällesi unissaan, että: ”Ota se Wellpur pois! Nää on näitä raskausajan vuotoja. Ota pois, ettei kastu” <- vittu mä repesin aamulla. Heräsin vielä siihen ku isäsi sanoo, että alahan herätä. 😀

Nyt viimepäivinä on esiintynyt ihottumaa kainaloissa. Olen aloittanut hajustamattomien deodoranttien käytön. Polar – ja ruisleipähimo on jotain taivaallista! Saa kyllä olla onnellinen, kuinka niinsanotusti helppo alkuraskaus on ollut. Ei ole tarvinnut oksentaa yhtään kertaa. Kovat reisikivut välillä ja alaselkää särkee. Väsymys on jotain luokkaa käsittämätön. Huomenna alkaa toinen kolmannes, enkä voisi huokaista enempää helpotuksesta. ❤️ Saa tuota valkovuotoa lorista niin paljon kuin tahtoo, pääasia ettei verta valu ja beibillä on kaikki hyvin. Ylihuomenna päästään ultraan. 🤩❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s